Curb Your Enthusiasm är tillbaka! Men vilken Game of Thrones-karaktär är mest lik Larry David?

larry-david-game-of-thrones

Curb Your Enthusiasm kommer tillbaka med en ny säsong och Metro besvarar dagens mest brännheta fråga: om Larry David vore en karaktär i Game of Thrones, vem skulle han då vara?

* * *

Curb Your Enhusiasm är tillbaka. Larry David – skapare, huvudrollsinnehavare och huvudkaraktär – meddelade på tisdagen att det kommer bli en nionde säsong av HBO-serien om den irriterande gnällgubben och de vardagskatastrofer han konstant tycks hamna i.

Den senaste säsongen av Simma lugnt, Larry! som den orimligt nog fick heta i Sverige kom 2011 och mycket har hänt sedan dess i världen. Nu är det Game of Thrones som är överst på tv-täppan hos gänget på HBO, så för att enkelt presentera Curb för de som missat serien tänkte jag försöka besvara följande fråga:

Om Larry David skulle vara en karaktär i Game of Thones – vem skulle han vara då?

(Spoiler alert: om du inte har sett varken Game of Thrones eller Curb Your Enthusiasm kommer den här texten innehålla närmare 100% ointressanta referenser och skämt.)

Vi börjar med utseendet och då ligger Lord Varys bra till. Två män i sina äldre bästa år, flintskalliga och mästare att snacka, inte sällan om hur saker och ting ligger till egentligen. Dessutom verkar båda två mest gå runt och prata med bekanta, det är sällsynt att de faktiskt gör något, som till exempel jobbar. Men till skillnad från Larry så undviker ju faktiskt Varys väldigt ofta öppna konflikter.

En annan karaktär som är lite av en know-it-all är Jon Snows vildings-kärleksintresse Ygritte, som aldrig tröttnar på att rätta sin partner: ”Yuuu know nothin Jon Snoooo” säger hon så ofta hon får tillfälle, en catchphrase där uppe med Davids ”prett-ey, prett-ey, prett-ey good”. Dock övergav hon sin princip att aldrig dejta en icke-vilding, så skulle aldrig Larry gjort.

Kan det vara otäckingen The Night King – ledare över alla white walkers? Det finns en färgmässig likhet på något vis och precis som med Larry tenderar det att bli olustig stämning bara han dyker upp. På minussidan dock att The Night King är den ondaste karaktären i De Sju Kungarikena.

Sa jag ondaste? Menade efter Joffrey Baratheon, den lille sadistkungen som lusttorterar prostituerade med armborst. Är det han som är Larry? Precis som Curb-gubben reagerar ju det lilla aset Joffrey ofta oerhört starkt vid minsta förfördelning. Men till Larry Davids försvar har han ju inte låtit halshugga en enda person, så vi får nog säga att Joffrey (det lilla aset) är snäppet orimligare.

Larry David hamnar konstant i trubbel och råkar illa ut. Det får man ju säga att järnöarnas arvtagare, bortbytingen Theon Greyjoy också gör (om man kallar tortyr och avhuggen penis för ”trubbel” och ”råkar illa ut”). Men nej, det räcker inte, Theon Greyjoy har alldeles för bra hår och kindben och Larry David har alldeles för sjösjuk aura för att kunna vara iron born.

Paranoian då? Larry David verkar tro att alla är ute efter honom i alla lägen, vare sig det gäller en glassprovsmakande kvinna, någon som inte respekterar trä – eller Michael J Fox. Ett drag han delar med drottningen och incestpersonen Cercei Lannister som också tvingas klippa håret kort (Shame! Shame! Shame!) Fast inte flintis som Larry precis – och till skillnad från Larry så har hon rätt. Hennes handlingar har gjort att alla faktiskt ÄR ute efter henne.

Nu vet jag! Jon Snow! Både han och Larry David har dött men återuppstått! Om även Jon fick återvända till jordelivet för att han FÖR jobbig att ha i himlen vet jag inte, men ändå bra likhet. Fast det faller också på håret. Och på ögonen. Och på… åhhh Jon Snow… *svimmar*

Kanske det kan vara Arya Stark? Den lilla kämpande nordbon som gett långsintheten ett ansikte när hon i typ fem säsongen förberett sin hämnd. Låter inte en enda oförrätt passera. Hon är dock sjukt modig och en riktig jävla fighter. Larry David är mycket, men inte en fighter.

Svårt detta. Är det drakarnas mamma, framtida världshärskaren Daenerys Targaryen? Precis som Larry har hon ju… vitt hår… nä okej.

Meh, hur kunde jag glömma? Så här måste det vara: Det måste ju vara dvärgen Tyrion Lannister. Ständigt missförstådd, rik som ett troll och mäktig, medveten om sina fysiska tillkortakommanden. En principfast regelryttare som ändå på något konstigt sätt lyckas tänja på reglerna när det gäller honom själv. Båda uppskattar humor. Och känn på den här: Tyrion var kär i en prostituerad kvinna. Larry använde en prostituerad kvinna för att få använda samåkningsfilen och sedan för att köpa gräs till sin pappa.

Där har vi det. Larry David ÄR Tyrion Lannister.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *