Brunt är det nya svarta – dagen då jag gjorde jättelite slut med Japan

Sneakersnstuff-legenden Peter la upp en bild på instagram: På lördag släpps Adidas Originals Stan Smith-colab med japanska Hurtig-husguden Neighborhood.

GAAAH, tänkte jag, som är omtalat förtjust i samarbeten med japanska märken. *hämtar tältet i förrådet*, kommenterade jag lustigt och toklajkade bilden.

Sedan lugnade jag mig och tittade till igen. Skon jag tog för givet var svart… visade sig vara brun!

Dubbelve-te-eff, bruna sneakers?

Så här ser de ut:

1 499 kronor, länken har vi här. Alltså de är ju inte fula, bara liksom speciell färg. Lite annorlunda. Jag påminns om ett par Nike Dunk Premium i någon sorts tan-färg som kom för tio år sedan. De var fina minns jag. Hade dessa Stan Smith kommit i svart skulle jag köpt dem direkt, två par, ett till fötterna och ett till mitt framtida Japan & trams-museum.

Nåväl, plötsligt försvann mitt intresse helt, planerna på att tälta undanför butiken på Åsögatan blåste bort – trots att det handlar om limiterade japanska sneakers.

För bara några år sedan skulle det faktum att Japan är inblandat gå före hur de egentligen ser ut. Men nu sansar jag mig alltså och låter utseendet avgöra. Jag gillar inte färgen, alltså kommer jag inte köpa dem.

Är det så… skrämmande tanke… kan det verkligen vara så… att jag mognat?

Där blir det neigh. Skräddarn säger neigh.

Förresten, nu när jag korrläste blogginlägget fick jag lite feeling ändå. Svårt det hära!,
2014-02-25 14:27:58, 2014-02-25 13:27:58

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *