Lyxigt läder från J.Lindeberg

J.Lindeberg har utvecklats enormt de senaste säsongerna och fick välförtjänt Cafés stora modepris förra året. När jag intervjuade chefsdesignern Jessy Heuvelink då sa han att han såklart var jättenöjd men ännu inte framme vid slutmålet.

– Du skulle bara veta vad som kommer framöver.

Och den insekts-kollektion han sedan presenterade för våren var riktigt cool, ett rejält kliv framåt. Mot den bakgrunden känns den höstkollektion som visades i måndagskväll fortfarande som ett steg vidare, men som ett lite mindre steg.

På det stora hela såg det extremt välgjort ut, lyxigt, dyrt och fina material. Dessutom en väldigt stor och sammanhållen kollektion – varenda look hängde ihop och var stylad med snygga accessoarer (väskorna är ett passande tillskott). Däremot upplevde jag det inte fullt så modernt som jag hade väntat mig, men om det är ett utslag av fel förväntningar eller en miss eller ett medvetet val vet jag förstås inte – det finns ju inget självändamål i att vara edge:ig och spektakulär på visning, det handlar om att göra bärbara grejer som säljer. Det såg stundtals lite för ”gangstrigt” ut, på ett sätt som man har sett här och var redan, och andades Saint Laurent och Prada på sina håll (sämre referenser kan man i och för sig verkligen ha). Hattar är dessutom alltid lite lurigt tycker jag.

Sammantaget lyckat, välgjort och snyggt.

Bäst: Skinnskjortan som tittade fram, eller vafasen, typ alla skinnplagg. Tröttnar icke än!

Sämst: Gangsterhattarna och de mörkröda tonerna. Svårburet IRL.





,
2014-01-29 14:54:05, 2014-01-29 13:54:05

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *