Sportankaret satsar på kostymlinje

Journalist, tv-proffs, medieprofil, bloggare, krönikör, författare, klockdesigner – och modeskapare. Nu lanserar Patrick Ekwall sin egen kostymkollektion, Difficult by P och går därmed full on renässansman. Jag lyfte luren och ställde några frågor innan lanseringen.

– Det låter så pretentiöst att säga kostymkollektion, men det är ju det. För mig är det en väldigt rolig hobbyverksamhet, jag har alltid varit väldigt intresserad av kläder. Jävligt fula kläder är det förstås vissa som tycker, men ändå kläder.

Är det ändå inte lite otippat detta?
– Tycker du? Så otippat är det väl inte? Jag ser det mest som en kul grej. Men det bästa är att av de som redan köpt en kostym, är det många som köpt en till. Det är ju ett gott tecken. Om man inte gillar det köper man väl inte mer, då vore man ju dum i huvudet!

Hur mycket har du varit inblandad i produktionen?
– Jag har gjort allt förutom att sy. I två år har jag lärt mig om tyger, konfektion, knappar och så vidare hos Cavaliere. Sen har jag haft en tydlig bild av hur jag har velat ha det och så har de förklarat vad som går och inte går att göra. Allt sys i deras fabrik i Tjeckien.

Kollektionen består av en modell i åtta olika utföranden. Tre enfärgade linnevarianter och fem i ull: kritstreck, blå, brun, svart och en blåtonad i windowpanemönster. Späckat med detaljer som sticker ut – sex knappar vid ärmsluten, konstrastfärger, snedställda kavajfickor och färgsprakande foder. Själva kavajmodellen beskriver Ekwall som liknande ”en typisk kavaj du kan köpa hos Tiger”. Byxorna däremot, är annorlunda.

– Byxorna var det viktigaste för mig och har tagit ett år att få till. De är mycket tajtare än vanligt, sitter som ett par jeans. Sen har de slag nertill och french pockets (klassiska jeansfickor) för att man inte ska ha massa saker i dem eller stå med händerna i fickorna. Och så är de smala över hela benet. Alltså, det är inte Lars Wallin-tajt, men samtidigt inget för hockeyspelare.

Difficult by P alltså, vad är storyn bakom namnet?
– Nä men ordet svår har ju blivit lite av ett signum, jag använder det väldigt mycket. En svår bil kan vara snygg eller ful men i alla fall annorlunda. Speciell. När jag släppte en bok fick den heta Svår, svårare, Ekwall. Ja, jag har blivit lite förknippad med det ordet och något skulle kollektionen heta.

Hur svår skulle du säga att den här kollektionen är då, på en skala 1-10?
– Haha, den är jävligt svår alltså. En åtta åtminstone, så har jag ändå något att bygga på. Sen har jag nog blivit osvårare med åren…

Vilket är ditt bästa stiltips?
– Var dig själv. Var det för tråkigt eller? Fast det är viktigt, ingen annan ska komma och säga vad du ska ha på dig. Men jag tar en till då. Egentligen finns det inget värre än ovårdade skor. Det är bara att putsa dem, hur svårt kan det vara?

Difficult by P finns bland annat hos Eric Skoglund i Stockholm och Zgander i Helsingborg till priset 5 999 kronor.

,
2013-10-02 15:38:18, 2013-10-02 13:38:18

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *