https://youtu.be/I9LfyZ6b_BQ
Kolla! Jag försöker mig på att göra en nötig äggtoddy på Bulleit Rye Whiskey – det går sådär.
Här är receptet i alla fall, den blev sjukt god även om det tog väldigt lång tid för mig.
INGREDIESA:
– 50 ml Bulleit Rye
– 15 ml mjölk
– 15 ml grädde
– 10 ml sockerlag
– 10 ml Dublin Porter Guinness (jag tog en annan porter-folköl pga det blev så)
– 1 ägg
GÖR SÅHÄRA:
1. Häll 50 ml Bulleit Rye Whiskey, 15 ml mjölk, 15 ml grädde, 10 ml sockerlag och ett ägg i en shaker.
2. Skaka loss ordentligt (mer än jag gör i videon tror jag)
3. I med is och skaka igen
4. Häll 10 ml porter i ett glas
5. I med is
6. Sila upp shakerinnehållet i glaset
7. Garnera med 1/4 tsk chokladspån
(8. Låtsas att du är Clark Griswold och drick en tre-fyra stycken)
God jul va!
Detta inlägg är ett samarbete med Diageo.