Vilken bomb.
Mathias Dahlgren har vunnit världens finaste kocktävling Bocuse d’Or och har en radda hyllade topprestauranger på sitt samvete. Folk vallfärdar till hans Stockholmsställen Matsalen och Matbaren.
Och nu nås vi av nyheten att Dahlgren ska släppa en hel ö. En ny påskö närmare bestämt.
Tydligen räcker det inte med Påskön 1, den världskända ön i Stilla Havet väster om Sydamerika, med de karaktäristiska stengubbarna. En påskö är inte nog. Mathias Dahlgren vill ge världen ytterligare en påskö!
Detta i alla fall om man ska tro ett pressmeddelande som jag just fått ta del av. Där står vidare att… jaha, jag såg fel. Påsk-ÖL ska det vara. Han släpper en påsköl. Inte påskö. Mycket mer logiskt om man tänker efter.
(Påskölet är en mörk lager, lanseras med S:t Eriks Bryggeri och släpps på Systembolaget den 11 mars.)
Ingen ny påskö.
Påsköl, inte påskö.,
2013-03-05 20:00:45, 2013-03-05 19:00:45